דולפין מצוי קצר חוטם  Short-beaked Common dolphin (Delphinus delphis)

 

סימנים מזהים בים: אורך גוף כ - 2 מ'. למרות שמו "קצר חוטם", המציין את העובדה שמתוך שלושת המינים המוכרים בעולם בסוג דולפין מצוי, חוטמו הוא הקצר ביותר, יש לו חוטם צר וארוך יחסית לראשו, בעיקר בהשוואה לדולפינן המצוי, בעל "אף הבקבוק" הקצר והעבה. הדולפין עדין ובעל חרטום ארוך כאמור, המופרד היטב מהמצח. דגם צבע מאוד אופייני ובר-זיהוי בצידי הגוף היוצר שתי "עדשות" בהירות או "שעון חול" שכוב, כאשר ה"עדשה" הקדמית לעיתים בגוונים של צהוב או קרם והאחורית לבנה-אפורה. סנפיר הגב מכיל שני גוונים של אפור. אקרובטי, אוהב לשחות עם סירות ולרכב על גל החרטום. חי בלהקות של עשרות ומאות ובאזורים בהם הוא נפוץ, גם בעדרים של אלפים ועשרות אלפים. לעיתים נצפה בלהקות מעורבות, באזורנו, בעיקר בהקשר של טריפה ממכמורתנים. לא נחשב כמין חופי, אך מתקרב לחוף, בעיקר ליד איים ומפרצים.

סימנים מזהים ביבשה: במידה ודגם הצבע לא שמור, קשה להבדילו ממיני סטנלות, אלא אם מגרדים את החיך העליון של החרטום ובודקים מציאותם של שני חריצים לאורכו. כ- 50 שיניים קטנות וחרוטיות בכל חצי לסת.

המין הנפוץ ביותר באוקיאנוסים. עד לפני עשרות שנים היה נפוץ בים תיכון, אך כיום האוכלוסייה הוכרזה בסכנת הכחדה. נדיר במחוזותינו. קיים מין אחר בים סוף, די נדיר במפרץ אילת.

הגורים נולדים מסוף האביב ועד תחילת הקיץ, לאחר הריון של 11 חודשים. הגורים יונקים כשנתיים.

ניזון מדגים קטנים בגוף המים ובשעות הערב והלילה.

נתונים נוספים:

משקל: 80-100 ק"ג

הגור נולד באורך של כ 80 סמ'.

לא ידוע גילו המרבי ומשקל הגור.

 

חזרה