לווייתן מצוי  (Fin whale (Balaenoptera physalus

 

 

 

 

 

 

 

 

 


          צולם ע"י דפנה פיינגולד

סימנים מזהים בים: אורך הבוגר: כ 20 מ'. צבע הגו שחור חום, הדוהה בהדרגה ללבן בגחון. סנפיר גב קטן אך בולט באותו קו של פי הטבעת. לסת תחתונה שמאלית שחורה וימנית לבנה. מגלה מעט מגופו בעליה לנשום. רסס נשיפה אנכי, צר וגבוה (6-10 מ'). בודד, בזוגות או בלהקות קטנות. המהיר בלוויתנים. מהירות שיוט של 8 קשרים ומהירות מרבית מעל 20 קשר.

צלילת עומק (עד 600 מ'), למשך כ-15 ד', ללא הוצאת סנפיר הזנב מעל פני המים. אדיש לכלי שיט.

סימנים מזהים על היבשה: מזיפות (שמאליות בצבע כחול כהה וימניות קדמיות בצבע שנהב). פתח נשימה כפול, סנפירי חזה קצרים (1/11 מאורך הגוף). כ- 50-60 חריצי גרון, נמשכים עד לקו הטבור.

האויב היחידי הוא הקטלן- "אורקה".

רביה: 11-12 חודשי הריון.

ניזון מסרטניות (Krill).

נפוץ במערב הים התיכון (הערכה של 3,500 פרטים), בעיקר בים הליגורי, אליו הוא מגיע בקיץ להיזון. דגמי נדידה ותפוצה שנתית לא ידועים דיים, אך בשל השוני הגנטי מהאוכלוסייה הצפון אטלנטית ומהעובדה שיש המלטות לאורך כל השנה, ההנחה שזאת אוכלוסייה ייחודית לים התיכון. בשנים האחרונות ישנה החפה אחת בממוצע בשנה של גורים בחודשים פברואר-אפריל. אם כי קרוב לוודאי שבאגן המזרחי של הים התיכון אין מספיק מזון לקיים מין זה, יתכן ופרטים מגיעים לאזורנו בחורף למטרות אחרות. לסתות תחתונות נמשות לעיתים ע"י מכמורתנים.

 נתונים נוספים:

משקל: 30-80 טונות.

הגור נולד באורך של 6.5 מטרים ובמשקל של עד 2 טון.

בגרות מינית בגיל 8-10 שנים ובאורך 17-18 מ'.

תוחלת החיים: כ 90-100 שנה.

 

חזרה